s.v. Groot Ravenstein

Welkom
01

Nieuws en evenementen
02

Interne Competitie
03

Foto's
04

Externe Competitie
05

Partij-analyse
06

Links
07
Welkom

 

Het moet ergens in 1980 geweest zijn dat een aantal schaakliefhebbers in Ravenstein elkaar vonden en besloten een echte schaakvereniging op te richten. Er werd een voorlopig bestuur gekozen en Jan en Annie van Herberg 'De Keurvorst' te Ravenstein wilden graag de nieuwe vereniging onderdak verlenen. Zij waren zelfs zo enthousiast dat zij een donatie deden om de vereniging ook financieel op poten te zetten. In het begin brachten de leden hun eigen schaakbord en schaakstukken mee naar de wekelijkse schaakavond. Al snel konden er, door de donaties en contributie, borden en spellen op naam van de club gekocht worden. In 1981 was het zover; de officiele oprichting van Schaakvereniging Groot Ravenstein.

Waar de vereniging toen voor stond, en nu nog, is de liefde voor het edele schaakspel. Liever een mooie partij verliezen dan een saaie partij winnen, waardoor de strijd op het schaakbord niet geschuwd wordt. In iedere partij wordt keihard gestreden voor de winst maar naderhand wordt meestal de strijdbijl begraven onder het genot van een drankje aan de gezellige toog van de Keurvorst. Dat is de essentie van onze vereniging; een vriendenclub met respect voor elkaar, ongeacht afkomst, nationaliteit, rating of wat dan ook... Het is het spelletje wat ons bindt en verenigt.

Intussen spelen we dus al bijna vijfendertig jaar in stadsherberg 'De Keurvorst' in het monumentale centrum van Ravenstein. Dat lijkt lang maar 'De Keurvorst' is een van de oudste herbergen in de regio die nog steeds die functie heeft. De historie van de Keurvorst als herberg gaat terug tot 1793. Toen behoorde het land van Ravenstein niet eens tot de Nederlanden, maar was het eigendom van de Heren van Kleef! Duits dus... maar wel met veel vrijheden die de rest van Brabant moest ontberen. Zoals vrijheid van godsdienst, iets wat helaas weer actueel is.

Wij spelen op donderdagavond onze interne competitie. We starten om 20.00 uur, met 1.45 uur voor 40 zetten per persoon. Mocht de beslissing dan nog niet gevallen zijn, dan krijgt men per persoon 15 minuten extra om de partij uit te spelen. Dus in theorie kan een partij (mits op tijd begonnen) nooit langer duren dan middernacht. 

Geinteresseerd? Kom langs op onze clubavond, of neem contact op met onze secretaris: edwinswinkels@home.nl

De inhoud hier intoetsenWelkomNieuws en evenementenInterne CompetitieFoto'sExterne CompetitiePartij-analyseLinks