s.v. Groot Ravenstein

Welkom
01

Nieuws en evenementen
02

Interne Competitie
03

Foto's
04

Externe Competitie
05

Partij-analyse
06

Links
07
Nieuws en evenementen

Een primeur.

Voor het eerst in de geschiedenis is schaakvereniging Groot Ravenstein kampioen geworden in de tweede klasse NBSB. Daarmee is de promotie naar de eerste klasse een feit.
Na een intensieve trainingsstage op Bali is het externe team tot het bot gemotiveerd om in ieder geval klassebehoud te realiseren. Het zullen spannende en harde gevechten worden, en zo hoort het ook.
Veel succes voor het externe team en dat ze iets meer geluk dan pech zullen hebben. Zet 'm op!

RAVENSTEIN - Voor we 3 september met het nieuwe schaakseizoen beginnen, een recapitulatie van het seizoen 2014/2015.

We hadden het afgelopen jaar nogal wat kampioenschappen en toernooien. Nog even en al onze leden zijn kampioen.
Als eerste hadden we het Keurvorstkampioenschap. Zeg maar de winterkampioen. De keurvorst-kampioen van 2014 is Gerard van der Loop, op de voet gevolgd door Leon van Beers en Rene van Londen.

Voor het eerst werd in de weken rond Kerst het Open Ravensteins Kampioenschap gehouden. Een mooi toernooi en zeker voor herhaling vatbaar, vooral als het nog wat groeit qua deelname. Na de laatste speelronde was de stand op kop gelijk. Leon van Beers en Rene van Londen deelden de eerste plaats. Op grond van het onderling resultaat werd Rene van Londen gefroond tot Open Ravensteins Kampioen. Op de tweede plaats dus Leon, op de voet gevolgd door Gerard van der Loop.

En zo begonnen we in januari 2015 aan ons clubkampioenschap. Ook dit jaar was het weer een spannende competitie met een verrassende winnaar. Waarschijnlijk ook tot zijn eigen verbazing. Hoewel iedereen weet dat de uiteindelijke winnaar, Reginald Schoofs een goede schaker is, heeft hij ook wel de neiging tot blunderen... dit jaar dus niet. Eerder zijn tegenstanders :)
Toch geheel verdiend clubkampioen 2015; Reginald Schoofs. Gevolgd door resp. Leon van Beers en Gerard van der Loop.

Het schaakseizoen werd afgesloten met een rapidtoernooi van acht ronden verdeeld over twee avonden. Dit in plaats van de traditionele snelschaakavond wat toch te lijden had van een teruglopende deelname. Voor het rapidtoernooi was meer animo. Nadat de laatste ronde gespeeld was en de punten geteld, bleek dat Gerard van der Loop de sterkste was. Gevolgd, alweer, door Leon van Beers en de verrassing Piet van Rossum.

Ik zou bijna het gezelligste toernooi vergeten in Ravenstein en omstreken; Het Tweetallen Toernooi. Ieder clublid vormt met een niet-lid een koppel om tegen andere koppels te spelen. Gezelligheid en plezier zijn hierbij belangrijker dan het schaak op zich. Het was weer spannend, zo spannend dat er op het eind van de avond zelfs een beslissing geforceerd moest worden. Het koppel Leon/Lucien bleek daarbij net iets sterker of gelukkiger dan het koppel Jan/Jozefien. Al met zl was het weer een zeer geslaagde avond en het bleef nog lang onrustig in de Keurvorst.


Seizoen 2015-2016

Op 3 september 2015 de eerste speelronde voor de Keurvorstcompetitie. Zoals altijd de eerste ronde wordt bepaald door loting op de avond zelf. Zorg dus dat je op tijd bent.

De Keurvorstcompetitie 2015 is gespeeld. De kampioen van dit jaar is Edwin Swinkels geworden met een hele mooie score; 9 maal winst, 1 remise en 1 maal verlies. Gefeliciteerd! Tweede is Gerard van de Loop en Leon van Beers is derde geworden.


Open Ravensteins Kampioenschap 2016

Op donderdag 3 december 2015 start het Open Ravensteins Schaakkampioenschap. Zoals de naam al zegt, staat dit kampioenschap open voor iedereen die mee wil doen. Zelfs voor mensen uit Twente of zo, om maar iets te noemen. Hierbij moet wel gezegd worden dat eventuele reis- en verblijfskosten niet door sv Groot-Ravenstein vergoed worden :)
Dit kampioenschap gaat over zes rondes / avonden. Een partij per avond, drie avonden voor het kerstreces en drie avonden daarna in januari 2016. In december spelen we op donderdag 3, 10 en 17 december, het vervolg op donderdag 7, 14 en 21 januari in 2016.
De winnaar van deze competitie verwerft het exclusieve privilege zich een heel jaar 'Open Ravensteins Schaakkampioen' te mogen noemen. Een lust met weinig lasten... en zeer begerenswaardig!
Voor meer informatie, neem contact op met onze secretaris, contactgegevens staan op de homepage.


De inhoud hier intoetsenWelkomNieuws en evenementenInterne CompetitieFoto'sExterne CompetitiePartij-analyseLinks